Forside login

 

Svært tørr hud

 

 

Hvis du har svært tørr hud, har den en tendens til å bli irritert og rød. Hvis du ikke behandler den grundig hver dag, kan huden bli så tørr at den revner og blir "skjellaktig". Har du veldig tørr hud, vil den føles stram, som om den er et nummer for liten.

Grunnen til at du har tørr hud, er at huden ikke klarer å holde på den naturlige fuktigheten. Vi kan sammenligne hudoverflaten vår med en mur bygget av murstein. På samme måte som mursteinen blir holdt sammen av mørtel, blir hudcellene våre på hudoverflaten holdt sammen av fettstoffer som kalles barrierestoffer eller lipider. Hvis du har tørr hud, mangler du rett og slett litt av mørtelen, fettstoffene mellom hudcellene. Hudbarrieren din vil være åpen og dermed fordamper fuktigheten fra huden din.  

Svært tørr hud gir ofte problemer hele året, men det er værst om høsten og vinteren. Da er luftfuktigheten lav og det tørker ut huden din. Sommer og sol kan også være problematisk. Solstrålene ødelegger hudbarrieren slik at huden har vanskelig for å holde på fukten, noe som gjør at huden blir tørr.

Huden din vil ha bruk for grundig pleie hver dag. Det er viktig å ha hudpleieprodukter som fukter huden i dybden og tilfører fett slik at huden får nok "mørtel" og dermed en tett hudbarriere. Decubal har spesielle hudpleieprodukter som gir ekstra mye næring, fuktighet og fett til svært tørr hud. Alle Decubals produkter er uten parfyme, fargestoff og parabener. De kan derfor brukes av hele familien - også de aller minste.

Les mer om Decubals produkter her:

 
   

  Ansiktspleie til svært tørr hud  
 
 

Hvis du har svært tørr hud i ansiktet, føles huden din sikkert stram - nesten som om den er et nummer for liten. Huden din har derfor behov for pleie med ekstra mye fuktighet og fett, slik at den blir myk og smidig.

Les om Decubals hudpleieprodukter som fukter og gjenoppbygger den tørre huden i ansiktet her: 
 


Share
Hudtype Test Find dine Decubal produkter