Forside login

 

Fakta om psoriasis

 

Symptomer på psoriasis
Du er nettopp ferdig med en kraftig halsbetennelse da du plutselig oppdager at det er røde flekker med lett flassing spredt utover huden. Slik opplever mange det første psoriasisutbruddet. De fleste blir redde og går til legen, som stiller diagnosen dråpeformet psoriasis. Psoriasis kan vise seg på andre måter og opptre på forskjellige steder på kroppen, avhengig av psoriasistypen.

Noen får det igjen og igjen - andre gjør det ikke
Når flekkene forsvinner, er noen så heldige at de aldri får psoriasis igjen, mens andre må lære seg å leve med en kronisk hudsykdom, noe som ikke alltid er like enkelt. Mange synes at det er ubehagelig at sykdommen kan ses av andre, og at flasset drysser ned på tøyet. I tillegg kan det være vanskelig å bli vant til å måtte sette av ekstra tid til den daglige hudpleien, og kanskje endre livsstil hvis stress eller andre sykdommer spiller inn, men det får de igjen for.

I noen familier tilpasser man seg greit livet med psoriasis, mens andre familier har et stort behov for hjelp og støtte. Uansett om man tilpasser seg lett eller har vansker med det, er det ingen tvil om at når én i familien har psoriasis, så er resten av familien også berørt, for det er en sykdom som tar stor plass. Derfor er det viktig å kunne benytte seg av de ulike tilbudene som finnes.   

Share
Hudtype Test Find dine Decubal produkter